Rumored Buzz on Mazaj
Rumored Buzz on Mazaj
Blog Article
مزاج شناسی به شما کمک میکند تا بدنی سالمتر و زندگی شادتری داشته باشید. شما باید مزاج خود را با توجه به سن، ویژگیهای جسمی و روحی تعیین کنید.
در ادامه انواع مزاجها در طب سنتی را توضیح میدهیم. با استفاده از این توضیحات میتوانید مزاج خود و غذاهای سازگار با آن را بشناسید.
کاسمی، نصرتالله. غدد مترشح داخلی و بیماریهای آن. ج. ۳. تهران.
به گفته محققان مزاج شناسی در طب سنتی، هر کدام از اعضا بدن مزاج مخصوص به خود دارند:
این افراد باید از مصرف غذاهای سرخشدنی، محرکهای غذایی مانند کافئین و گیاهان محرک خودداری کنند. در ادامه به مواد غذایی نامناسب برای صفراویها اشاره میکنیم:
در این فصل نباید زیاد آب خورد مخصوصا آب سرد. غذاها و خوراکیهای گرم مثل بادام، گردو و گوشت گوسفندی برای این فصل بسیار مناسب هستند.
همیشه تعدیل مزاج، هدف طب سنتی در تعیین رژیم غذایی است. برای تعدیل کردن مزاج گرم از غذاهایی مثل شیر، خیار، کاهو و ترشیجات بیش از غذاهای گرم استفاده کنید.
اگر روی زبان زرد و همراه با احساس تلخمزگی باشد، یعنی صفرای بدن زیاد است.
این علم امروزه هم به شناخت بیماریها، مشکلات و ویژگیهای جسمی و روحی کمک میکند. با تعیین مزاج میتوان نحوه صحیح ورزش، تغذیه، پوشش و حتی روابط را تعیین کرد.
درد زمانی اتفاق میافتد که یکی از مواد یا کمبود یا اضافه داشته باشد یا در بدن جدا شده و با مواد دیگر مخلوط نشود[۵]
در ادامه به ویژگیهای اخلاقی، مواد غذایی نامناسب و رژیم غذایی مناسب افراد صفراوی اشاره شده است:
بهتر است این افراد از غذاهای فریز شده یا سرخ شده استفاده نکنند و مصرف نوشیدنیهای با طبع گرم را به حداقل برسانند. همچنین از مصرف چربیها پرهیز نمایند.
افرادی که مزاج دموی و طبع گرم و تر دارند، بهتر است از خوراکیهای سرد و خشک استفاده کنند. آب میوههای ترش مثل آب زرشک و انار، چاشنیهایی نظیر آبلیمو و آبغوره برای این افراد مفید هستند. به دمویها توصیه میشود تا مصرف گوشتهای گوسفندی، تخم Mazaj مرغ، جگر، پاچه، دنبه گوسفند و… را به حداقل برسانند.
از نشانهها و ویژگیهای ظاهری افراد دموی میتوان به موارد زیر اشاره کرد: